Investeren in een vakantiewoning

Droomt u ervan om een tweede verblijf te kopen? Dit is het moment! Of u nu op zoek bent naar een investering met rendement, een tweede thuis voor ontspanning, of beide, wij bieden u de perfecte combinatie.

Luxe vakantiewoningen in België en aan de Zeeuwse kust

Bij Parador hebben we een selectie van prachtige vakantiewoningen op diverse locaties in België en aan de Zeeuwse kust. Ervaar pure ontspanning op een locatie aan de kust of geniet van alle rust en ruimte te midden van de natuur. Dus wilt u investeren in een vakantiewoning? Met keuze uit 6 vakantieparken vindt u bij Parador gegarandeerd iets wat bij u past.

Bekijk onze vakantiewoningen

Waarom investeren in een vakantiewoning?

De vastgoedmarkt blijft groeien en vakantieverblijven vormen een aantrekkelijke investering. Wanneer u investeert in een vakantiewoning bij Parador, kunt u op jaarbasis 5% netto rendement behalen. Lees hieronder de voor- en nadelen van investeren in een vakantiewoning.

Voordelen van investeren in een vakantiewoning:

  • Vakantie vieren wanneer u wilt - Niet alleen een investering, maar ook een plek om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Geniet wanneer u wilt van vakanties in uw eigen luxe verblijf, zonder gedoe met reserveren. U kent in de buurt de beste restaurants, de leukste steden en de mooiste plekjes.
  • Hogere opbrengsten dan bij traditionele verhuur - Een voordeel van recreatief verhuren is dat in vergelijking met traditioneel verhuren een vakantiehuis meer oplevert, vooral tijdens het hoogseizoen. Door de hogere inkomsten betekent het ook dat u de aankoop van de vakantiewoning sneller hebt terugverdiend.
  • Goed alternatief voor sparen - Door de huidige rente is het kopen van een vakantiewoning een interessante keuze. Daarnaast hebben onze vakantiewoningen het potentieel om een aantrekkelijk rendement te bieden, vooral op populaire bestemmingen, zoals de Belgische en Zeeuwse kust. Met een potentieel netto rendement van 5% bent u bij Parador verzekerd van een slimme investering.
  • Volledig ontzorgd: van verhuur tot schoonmaak - Wij verzorgen de verhuur via onze website en zorgen dat uw chalet of stacaravan weer helemaal spik en span klaar staat voor de volgende gasten. U stelt uw accommodatie beschikbaar, wij regelen de rest!

Nadelen van investeren in een vakantiewoning:

  • Verzekering en aansprakelijkheid - Verzekeringen voor vakantiewoningen kunnen duurder zijn dan voor reguliere woningen. Bovendien kunnen aansprakelijkheidskwesties ontstaan in verband met gasten die in uw vakantiewoning verblijven. Bij Parador werken we samen met een erkende recreatieverzekeraar die u van deskundig advies kan voorzien.
  • Fluctuerende huurinkomsten - In tegenstelling tot lange termijnverhuur heeft u bij recreatieve verhuur geen vaste inkomsten. De vraag naar vakantiewoningen kan seizoensgebonden zijn, wat invloed kan hebben op de bezettingsgraad en het rendement. Hierbij speelt voornamelijk het weer een grote rol.

Neem vandaag nog de eerste stap!

Investeren in een vakantiewoning die zowel financiële groei als een onvergetelijk vakantie ervaring biedt? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze deskundige adviseurs voor een persoonlijk adviesgesprek. 

Neem vrijblijvend contact op