De mooiste plekken van Zeeland, op Walcheren

Eén van de mooiste eilanden van Zeeland is Walcheren. Wat zo perfect is aan de locatie van Vakantiepark Duinzicht, is de nabijheid van het strand. Maar de omgeving van het park heeft nog zoveel meer te bieden dan prachtige stranden en lange duinen.

Dagje weg

Op het eiland Walcheren, bezoek je onder andere de prachtige Zeeuwse hoofdstad Middelburg en tal van andere gezellige dorpen. Middelburg is zeker een ‘must’ om te ontdekken. De ideale manier om dat te doen is met Rondvaart Middelburg, tijdens de rondvaart ziet u de Lange Jan, de Oostkerk en de Kloveniersdoelen. Tegelijkertijd zal de kapitein u meer vertellen over de geschiedenis van de stad en haar monumentale panden.

Veere is daarnaast ook een karakteristiek dorpje met een rijke geschiedenis. Het is gelegen aan het Veerse Meer, een paradijs voor watersporters. De perfecte plek om te zeilen, waterskiën of gewoon lekker te varen. Gaat u een rondje varen? Meer dan eens aan bij één van de 12 eilandjes die toegankelijk zijn voor bezoekers. Hier kunt u gezellig picknicken!

Andere dorpen die een bezoek waard zijn, zijn Zoutelande, Domburg en Westkapelle.

Wandelen en fietsen

Houdt u ervan om de natuur en de omgeving te ontdekken met een lange wandeling of een fietstocht? Door heel Walcheren zijn er wandel- en fietsroutes te vinden. De Ku(n)stpicknickplekken routes zijn 3 routes van 26 tot 55 kilometer lang. Deze fietsroutes brengen u langs diverse picknickplekken, hier kunt u eventjes uitrusten en genieten van de natuur en de frisse lucht. 

Voor een wandeling moet u bij Natuurgebied Oranjezon zijn, hier vindt u verschillende wandelroutes onder de 10 kilometer. Het gebied bestaat uit bossen, duinen en is direct aan het strand gelegen. De kans dat u herten of paarden spot is zeer aanwezig, dus kijk goed om u heen! Natuurgebied de Manteling in Oostkapelle is ook een fijne plek om te wandelen. Geïnteresseerd in natuur? Leuk om een kijkje te nemen bij natuurmuseum Terra Maris, welke is gevestigd in het natuurgebied.