Het mooiste plekje van de Belgische Ardennen

Viroinval en haar omgeving, behoren tot de mooiste plekken in de Belgische Ardennen. Overal om u heen ziet u groen en natuur. Daarom is het een ideale plek om te wandelen, te fietsen en op avontuur te gaan. Er zijn verschillende mooie wandelroutes beschikbaar. Niet alleen kunt u heerlijk wandelen, ook zijn er diverse fietsknooppunten te vinden in het centrum van Olloy-sur-Viroin. Direct langs Verblijfpark Ardinam is de RAVeL-route gelegen, een voormalige spoorlijn welke is omgebouwd tot fietspad.

Les Jardins d’O

Oftewel 'de Tuinen van O' in Nismes, een gebied rondom de Viroin. De perfecte plek voor een lange of korte wandeling. Maar wandelen is niet het enige dat u hier kunt doen. Ontdek het natuurrijke gebied met een roei- of peddelboot. Samen met uw gezelschap bootje varen en genieten van de rustgevende omgeving, perfect op een heerlijke zomerdag. Sluit de dag af met een potje minigolf bij Golf d’O!

Stoomtrein der 3 Valleien

Even terug in de tijd met de Stoomtrein der 3 Valleien. Deze trein neemt u mee langs de Valleien van de Viroin. Voormalige spoorlijn 132 loopt tussen Mariembourg en Treignes, een route die u langs diverse plaatsen leidt en eindigt bij het spoorwegmuseum, vlakbij de Franse grens. In de zomermaanden rijdt de trein elk weekend, daarnaast worden er jaarlijks speciale dagen georganiseerd, zoals het stoomfestival. Een toffe belevenis om eens te ervaren!

Fondry des Chiens

Fondry des Chiens, ook wel bekend als de Belgische Grand Canyon, is een natuurlijke kuil welke zich heeft gevormd doordat de kalkstenen bodem in de loop der jaren is weggespoeld door regenwater. De kloof is maar liefst 20 meter diep, wat u een adembenemend uitzicht biedt over het uitgestrekte landschap. Zeker een bezoekje waard!

Dinant & Chimay

Velen bezoeken de Ardennen voor haar schitterende natuur, maar dat is niet alles wat er te bieden is. Wilt u er eens een dagje tussenuit? Breng een bezoek aan Dinant of Chimay, twee steden met een rijke geschiedenis. Dinant, een bekende stad, onder andere door de uitvinder van de saxofoon: Antoine-Joseph Sax. De stad is de geboorteplaats van de Belgische instrumentenbouwer. De 54 meter lange Charles de Gaulle-brug, welke de oversteek over de Maas mogelijk maakt, staat dan ook in het teken van saxofoons.

Chimay, een gezellige stad ten westen van Viroinval en nabij de grens van Frankrijk. Chimay is ook wel bekend van het bier en de kaas. Hier vindt u dan ook de Chimay Experience, een interactieve tentoonstelling waar u meer leert over de trappistenbieren en -kazen. Natuurlijk ook het perfecte moment om ze even te proeven! Bovendien mag het Kasteel van Chimay niet ontbreken bij een bezoekje aan de stad.